Kõik artiklid

200 aastat õllepruulimist Sakus

Autor: Anne Ruussaar

Oktoober on rahvakalendris viinakuu. Selleks ajaks olid sügisesed põllutööd lõppenud ja algas traditsiooniline piirituseajamine. Üheaegselt viina tulusa valmistamisega algas mõisates ka õllekeetmise aeg. Kihisev ja oluliselt väiksemate „kraadidega“ õlu küll Venemaale müüdud kangema kraamiga võrreldavat kasumit ei toonud, kuid oma lauale ning ümbruskonna kõrtsidele kõlbas see siiski. Kirjutab Eesti Ajaloomuuseumi teadur-kuraator Anne Ruussaar. Väikese viina- […]

Edasi lugemiseks:

Tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele, arhiivile ja veebiseminaridele.

Logi sisse:

Kõik artiklid

Veel samal teemal: