fbpx

Eesti Tsement vaatab 3D-ehitusprinterite poole

See on Kunda esimene tsemendivabrik, mis töötas ka kuivmenetlusel (Foto: Paavo Kangur)

Augustis 2020 lõid kaks kogenud ärimeest, Mehis Pilv ja Lembit Kaljuvee käed ja asutasid AS-i Eesti Tsement. Kolmas partner, legendaarne Kreeka tsemenditööstur George Tsatsos ei pääsenud koos poja Philip Tsatsosega koroona tõttu Eestisse. Piltlikult öeldes oli eralennuk Ateenas õhku tõusmas, kui tuli uudis, et koroonanäitajad on kasvanud üle lubatud piiri ja Kreekast Eestisse saabuja peab jääma eneseisolatsiooni. Nii lükkus miljardäri, kes pidi allkirjastama ka kavatsuste protokolli, visiit edasi. Kirjutab Paavo Kangur.

AS Eesti Tsement käivitub loodetavasti siiski edukalt. „Meie plaanid on suured ja eesmärk on rajada Kundasse kaasaegne ehitusmaterjalide tööstus, mille turuväärtus viiks ettevõtte Baltimaade suurimate hulka,“ ütles ettevõtte nõukogu esimees Mehis Pilv.

Pilv ja partnerid soovivad Kundas käivitada kõrgtehnoloogilise ehitusmaterjalide tööstuse, mille hulka kuuluks ka majade ja ehitusdetailide 3D-printimise tehas.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt