fbpx

Tulevikku vaatava juhi haridus

Kui tööturu tulevikusuundumusi silmas pidada, siis peegeldavad need suuremat nõudlust ärindushariduse magistriõppe, aga ka täiskasvanute kutseõppe või hoopis lühemate õppevormide järele. Lähemalt kirjutavad Riina Tilk ja Yngve Rosenblad.

*

Suur osa ärinduse kõrghariduse õppekavadest kuulub küll juhtimise ja halduse valdkonda, aga seal ei õpetata siiski vaid juhtimist. Pigem on võimalik spetsialiseeruda sellistele aladele nagu majandusarvestus, finantsjuhtimine, turundus jne. Samuti on paljud neist õppekavadest kindlale elualale suunatud: kultuur, elamusmajandus, teenindus, personalijuhtimine, avalik haldus, infotehnoloogia, heaolumajandus või põllumajandus. Üldisi juhtimise õppekavu on pigem vähe ning rakenduskõrghariduses või bakalaureuseõppes vaid mõni üksik.

Ärindus- ja majandushariduse tähtsuskasvab

Juhtide üldlevinud haridusteeks juhul, kui juhiks kasvatakse valdkonna seest, on asjaomase valdkonna kõrgharidus. Oma eluala tundmine, majandussektori eripärade ja ärimudelite mõistmine ning arusaam tööprotsessidest annavad valdkonna seest välja kasvanud juhtidele sageli selged eelised. Vajadust erialase hariduse ning varasema valdkondliku töökogemuse järele tuuakse tugevalt esile tööstuse,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt