fbpx

Miina Karafin: tänu juhusele humanitaariast inseneeriasse

Miina Karafin (Foto: erakogu)

Noore põlvkonna ehitusinsener Miina Karafini missioon on digiehituse ja mudelprojekteerimise propageerimine, eesmärgiga muuta Eesti ehitussektor nii heaks, et ka teistel riikidel oleks, mida õppida. Selleks, et olla maskuliinses valdkonnas tõsiseltvõetav ja eirata eelarvamusi, on tulnud väga palju tööd teha. Kirjutab Mari Kamps.

Miina (32) töötab ehitusettevõttes Nordecon AS aastast 2015, olles esmalt BIM projektijuht ja alates 2018 arendusjuht. See, et Tallinna 21. Koolis inglise keele eriklassis õppinud neiu sattus Tallinna Tehnikaülikooli ehitusteaduskonda, oli aga puhas juhuste kokkulangemine. „Mul olid lemmikaineteks alati pigem reaalained, meeldis matemaatika, keemia ja ka füüsika,“ jutustab ta. „Pärast gümnaasiumi oli mul plaanis võtta aasta vabaks ja minna Kreekasse vabatahtlikuks. Samas mõtlesin, et prooviks huvi pärast astuda ka mõnda ülikooli, et näha, kuidas mu riigieksamitulemused konkureerivad. Tööstus- ja tsiviilehitus näis väga huvitava nimega eriala ning kuna seal oli ka üks kõrgemaid lävendeid,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt