fbpx

Juht, kes otsustab kõike ise, on tiimi arengu pidur

Marika Raiski

Vahel juhtub (ka lihtsalt teadmatusest), et juht pärsib ise oma inimeste motivatsiooni. Kuidas? Nii, et ta otsustab ainuisikuliselt kõige üle kuni mikrotasandini välja, pildudes oma ideid vasakule-paremale ning veendes nii ennast kui ka teisi, et just tema on kõige targem mi tahes teemal. Lähemalt kirjutab Elisa sisecoach Marika Raiski.

Oleme harjunud, et ettevõttes väärtustatakse ja hinnatakse meid erialase kompetentsuse järgi. Tihtipeale kasvamegi juhiks ettevõtte seest, olles ise eksperdina teinud konkreetse valdkonna tööd aastaid. Seetõttu teamegi täpselt, milline on parim lahendus ühes või teises olukorras.

Miks mulle juhina muutused?

Miks peaksime aga juhina oma suhtumisviisi muutma? Kui heidame pilgu neuroteadusesse, siis näeme, et üks põhilisi motivatsiooni ja vastutuse võtmise nurgakive on asjaolu, et inimene saab ise otsustada, mida ja kuidas ta teeb. Selsamal hetkel, mil juht ütleb talle käskivas stiilis,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt