fbpx

Efektiivsuse jahil

Lauri Tabur

„Me suudame uudseid sidelahendusi kasutades teisel poolaastal veel 15% kokku hoida,“ rõõmustas ettevõtte juhatuse esimees Margus. Ta tõusis koosolekulaua tagant püsti ja kirjutas pabertahvlile arvu 15. „See on miinimum,“ kriipsutas ta punase markeriga alla ning vaatas puurivalt juhtkonna liikmete poole. „See on meie võimalus viia efektiivsus maksimumini,“ sõnas ta lõpuks ja võttis taas istet.

Marguse emotsionaalne väljaastumine oli sedavõrd ootamatu, et hetkeks saabus koosolekuruumi haudvaikus, mille ta siis ise katkestas, lugedes koosviibimise lõppenuks. Kui kõik olid lahkunud, vaatas ta mulle, kes ma vaikides nende kohtumist kõrvalt olin jälginud, kulmu kortsutades otsa ja küsis: „Noh, mis arvad, kas saame hakkama?“

Varasuvel, kui koroonakriis oli näidanud esimesi vaibumise märke, kutsus Margus mind kaasa mõtlema oma ettevõtmise optimeerimiskohtade üle. Nemadki olid turu langemisega valusalt pihta saanud ning pidanud märkimisväärse osa tegevusest seisma panema. Kuid meie eesmärk polnud robustselt kärpida ja saneerida.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt