fbpx

Eelmine juht käib kummitamas

Uue juhi tulek meenutab organisatsioonis sageli kaost. Uue ootus seguneb nostalgiaga, palju on segasevõitu emotsioone. Lisaks hõljub õhus ka veel endise juhi vaim. Eneli Kindsiko, Anne Reino, Maaja Vadi ja Aet Kiisla Tartu Ülikoolist kirjutavad, miks see nii on.

*

Organisatsiooniline kummitus pole pelgalt laen mütoloogiast või rahvapärimusest, vaid tegemist on tõsiselt võetava, uuringuteski käsitletud nähtusega. Kuidas ikkagi minevikupärand mõjutab suhteid ning organisatsiooni olevikku ja tulevikupüüdlusi. Mõnikord ei lase vana juhi kujuteldav kohalolek uuel juhil sujuvalt sisse elada ja töötajatel tema algatatud muudatustega kaasa minna, Aga võib olla hoopis vastupidi – vana foonil on uus palju selgem.

Meil õnnestus 1,5 aasta jooksul jälgida juhtide vahetust kahes organisatsioonis ning analüüsida, milline oli endise juhi jalajälg. (Viisime läbi kuus süvaintervjuud uute juhtidega ning 18 fookusgrupiintervjuud töötajatega.) Mõlemad juhid olid sel ametikohal olnud üle 10 aasta.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt