fbpx

Aeg õppida uusi juhtimisoskusi

Veigo Kell

Võta või jäta, aga koroonaviiruse puhang aitas ühe asja küll selgeks teha – maailm ei kuku sugugi kokku, kui inimesed teevad tööd mujal kui kontorilaua taga ja koosolekuks ei koguneta samasse ruumi. Kuigi enamast kaugtööst on juttu olnud aastaid, jäi see üldplaanis seni pigem ikkagi erandiks. Nüüd, kus valikut lihtsalt polnud, said sellise töötamise kogemuse paljud ettevõtted ja inimesed esmakordselt.

Töö- ja sotsiaalhõivega tegeleva Eurofoundi aprillis tehtud uuringu põhjal kasutas koroonaviiruse tõttu Eestis kaugtöö võimalust umbes 47% töötajatest, mis on üsna sarnane Euroopa Liidu keskmisega. Kõige agaramalt lülituti kaugtööle aga Soomes, kus seda kasutas peaaegu 60% töötajatest. Mida kaugtööst arvatakse ja kas kodus töötama harjunud inimesed üldse soovivad tagasi kontoritesse pöörduda?

Nii mõnigi avastas, et kontoriväliselt töötamine on efektiivsem, sest töökatkestusi on vähem. Võimalus korraldada päeva rohkem oma rütmi järgi aktiveeris paljude jaoks väga olulise motivaatori – suurema autonoomia.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt