fbpx

Steiger valmistub puurimisrekordiks

(Foto: OÜ Inseneribüroo Steiger)

Inseneribürool Steiger on ainsana Eestis tehnoloogiline võimekus puurida geoloogilisteks uuringuteks enam kui kilomeetrise pikkusega puurauke. Steiger uuris äsja Jõhvi lähistel rauamaagi maardlaid ning teeb praegu uuendusliku pump-hüdroakumulatsiooni elektrijaama jaoks ehitusgeoloogilisi süvapuurimisi Pakri poolsaarel. Kirjutab kaasautor Ants Vill.

Steigeri uusim osakond tegeleb geoloogilisteks uuringuteks vajalike puurimistöödega. Kui varem kasutas inseneribüroo selleks alltöövõtjaid, siis mullu soetati võimas puurimispink, millega saab puurida kuni 1300 meetri pikkuseid puurauke.

Paldiski geoloogia soosib keskkonnasäästlikku ehitamist. Fotol puurimisagregaat ZBO (Foto: Inseneribüroo Steiger)

Sellisel, mujal maailmas üsna levinud, kuid Eestis esimesel puurpingil, on puurimissüdamiku maksimaalne läbimõõt 83,5 mm. Kui varem kasutati puurpingil ühetorusüsteemi, kus üha pikeneva puurimistoru kaal seadis puurimissügavusele üsna tugevad piirangud, siis sellel pingil on kahetorusüsteem. Selle puhul lastakse puurtorusse kolmemeetrine sisetoru, mis puurvõruga tihedalt lukustatakse.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt