fbpx

Maido Solovjov: avatus ja läbipaistvus toimivad alati

Foto: Meeli Küttim

Eesti suurimat piimandusettevõtet Valio Eesti juhtiv Maido Solovjov on veendunud, et Eesti toidutööstus taastub koroonakriisist arvatust kiiremini. Juba 15 aastat ettevõttes töötanud Solovjoviga vestles Erik Samel.

Kuidas võrdlete Valio seisu nüüd juuni alguses ja aasta tagasi?

Piimandusest on mitu kriisi läbi käinud. Esimene oli aastatel 2008–2009, seejärel kadus 2014. aastal Venemaa turg ära ja nüüd siis tuli koroonakriis otsa. Elu on tegelikult näidanud, et toidutööstuses ja kõikjal mujal, kus toodetakse midagi, mida inimesed igapäevaselt vajavad, on langus pigem väiksem, kui me alguses arvasime. Me saime küll pihta ekspordis – ekspordime väga palju Itaaliasse… Aga usun, et ka seal jõuame koroonaeelse olukorrani tagasi vast poole aasta või aastaga. Võrreldes hotellide, lennunduse ja turismiga on meie sektor ikkagi väga kuulikindel. Hinnad küll langevad kriisidega alati, aga see on normaalne asjade käik.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt