fbpx

Inimese elu sõltub tema enesejuhtimise oskusest

Kas eneseteadlikud juhid, kes tegelevad oma sisemaailmaga, tulevad ebakindlal ajal paremini toime? Eelmises Directoris kajastatud teema jätkuks küsis Kadri Arula seekord Mihkel Pärjamäelt, kuidas juhid ennast arendavad ja tasakaalu hoiavad.

Mis on need probleemid, millega juhid praegu silmitsi seisavad?

Praegu toimub juhtidel põlvkonnavahetus. Noored, eriti need, kes on mujal maailmas õppimas või ka tööl käinud, mõtlevad hoopis teistmoodi. Nende tegevus ja ülesanded on pigem globaalsed (Bolt, TransferWise) – see on hoopis teine maailm võrreldes traditsiooniliste tööstusharudega, kus meil on ka tugevad juhid olemas, näiteks ehituses või mööblitööstuses.

Väga lihtsalt öeldes on vanemate juhtide proovikiviks kohanemine muutustega. Senine suhetepõhine hierarhiline tegevusmudel on end ammendanud. Tänapäevases organisatsioonis ei ole hierarhia oluline, aga seda on mõnelgi keeruline mõista. 

Noored inimesed seisavad silmitsi vajadusega areneda, aga see käibki elu juurde. Kui me mõtleme näiteks taastumisvõime peale,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt