fbpx

Tark juht kuulab teisi, aga otsustab ise

Foto: Anu Ansu

Eesti Rahva Muuseumi direktor Alar Karise karjääris on põimunud teadus ja inimeste juhtimine. Kogemusi on tal seinast seina, nii et ta teab, kuidas inimesed koos ühise eesmärgi nimel tegutsema panna. Küsis Kadri Kütt.


Läksite pärast kooli veterinaariat õppima. Kas valikuid oli veel?

Jah, kaalusin ka näiteks ajalugu ning bioloogiat. Aga elasin veterinaaria teaduskonna õue peal ja olin lapsest saadik näinud, mis seal toimus. 18-aastaselt olin tegelikult veel suhteliselt naiivne ja mõtlesin, et kui kooli lõpetan, lähen kuhugi Aafrika loomaparki tööle. Elu teeb aga alati oma korrektiivid – mul on veterinaari haridus, ma olen tegelenud teadusega – uurinud ainurakseid – ja hiljem jõudsin siis inimeste juhtimiseni.

Mis teid teaduse juurde juhatas?

Mu vanemad olid teadlased ja eks teaduse tegemine oli juba lapsepõlvest saadik minu jaoks nähtaval,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt