fbpx

Mida teha, kui tänavad muutuvad mägijõgedeks? Probleemile otsib lahendust NOAH

Haapsalu linna NOAH pilootalal on projekti käigus esinenud üleujutusi mitmel korral (Foto: Peep Aedviir, NOAH)

Läänemere piirkonna linnades on üha rohkem paduvihmade tekitatud äkilisi üleujutusi, mis põhjustavad vahetut majanduslikku kahju ning keskkonna, sealhulgas ka Läänemere seisundi halvenemist. Probleemile otsib lahendust rahvusvaheline projekt NOAH, milles osaleb ka Eesti. Kirjutab Ants Vill.


Eesti teadlaste ja inseneride osalusel läbiviidavas projektis otsitakse probleemile lahendusi nii tarkade veesüsteemide kui ka linnaehituse põhimõtete korrigeerimise teel. Eesti tarkade süsteemide pilootprojektide ehitushanked Haapsalus ja Rakveres on juba käivitatud, sügisvihmade ajaks peaksid vetevoole optimeerivad rajatised juba töötama.

Vett, üha enam vett

Kliimamuutused on tõepoolest meile kohale jõudnud, kinnitavad teadlased. Sademete koguhulk on aasta lõikes suurenenud, kasvuks prognoositakse ca 20 protsenti. Suurema muutusena on ennustatud, et meie talved muutuvad soojemaks ning sajusemaks. Rohkem on torme ja paduvihmasid.
„Aasta lõikes polegi summaarne sademete hulk väga palju kasvanud,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt