fbpx

Eneseteadlikkus kui väljapääs

On ilmselge, et enesejuhtimine algab eneseteadlikkusest. Enesesse puutuvat saab ise otsustada ja korraldada vaid see, kes suudab ennast jälgida ning saab aru, kes, mis ja mil moel teda mõjutab. Muidu on meie distantspult ümbritsevate inimeste käes. Kirjutab koolitus- ja arendusfirma SELF II loovjuht Karin Hango.

Mitmed viimase aja uuringud näitavad, et ümbritsevad suudavad sageli inimese meeleolu ja käitumist paremini ennustada kui inimene ise. Kriisidega seotud ummikseisust ja rahulolematusest väljumine võiks alata enese uurimisest (sh tagasiside küsimisest), mitte üldiste näpunäidete järgimisest.

Mida peaks enda kohta teadma, eriti rasketel aegadel

Kuidas ma ennast tegelikult tunnen

Sageli on rollist tulenevalt (nt juhina või lapsevanemana) oluline luua lootusrikast ja optimistlikku meeleolu, samuti on meid enamasti õpetatud ennast viisakalt üleval pidama. Samas võime välist muljet silmas pidades kaotada arusaamise selle kohta, mida me tegelikult tunneme, kuidas toimuvasse suhtume.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt