fbpx

Elastne meel. Majakad määramatuse merel

Praeguses olukorras on tagumine aeg mõelda, kuidas meele elastsust kasvatada, nii isiklikult, juhina kui ka meeskonnas. Ikka selleks, et kiiremini ja kergemini taastuda raskustest ja tagasilöökidest. Kuidas seda teha, kirjutavad koolitaja ning konsultant Agne Puusaar ja kliiniline psühholoog Anni Kuusik.

*

Kindlasti on psühholoogia- ja enesejuhtimise huvilised kuulnud viimasel ajal räägitavat nn säilenõtkusest, vastupanuvõimest või meele elastsusest (ing resilience). See, kui elastne on meie meel, mõjutab suurel määral meie toimetulekut kriisiolukorras. Stressiuuringud näitavad ka, et tulemuslikkus ei kasva sellest, kui me paneme endale või töötajatele rohkem survet peale (oleme nõudlikumad, teeme pikemaid nimekirju, määrame lühemaid tähtaegu, koostame efektiivsuse edetabeleid jms).

Juhtidele võib küll esialgu tunduda, et kui töötajad on valdavalt kaugtööl, silma alt ära, siis on neid vaja rohkem tagant sundida ja kontrollida – see justkui parandab tulemusi. Kuid üsna varsti näeme,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt