fbpx

Galerii: Saksa väikemuuseum näitas filmikangelaste autosid

Saksamaa on tuntud arvukate tehnikamuuseumite riigina, kus auto- ja motomuuseumeid jagub igasse linna suisa mitu. Frankfurdi külje all asuvas Bad Homburg vor der Höhes võis hiljuti näha märulifilmidest tuttavaks saanud autosid. Fotod ja tekst Gerli Ramler.

Väikemuuseum Central Garage asub põneva tööstusarhitektuuriga hoones, kus 1990. aastatel tegutses autokauplus. Erilise auraga kohas on tänapäeval kahel tasandil 700-ruutmeetrine näituseala, kus igal aastal toimub uus näitus. 2019. aasta oli filmiautode päralt – lähemalt sai uurida nii Jurassic Parki, Batmani ja Hulki sõidukeid, Herbie põrnikat ning ulmefilmi „Tagasi tulevikku” kajakatiivakujuliste ustega autot, samuti Jerry Cottoni punast Jaguar E-type’i ning Hollywoodi komöödiatandemi Stani ja Ollie aegadest pärit Fordi. Muide, „garaaži” näituste külastamise eest sisseastumistasu ei võeta, kuid olemas on annetuskast, kuhu võib võimalusel või soovi korral oma panuse poetada.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt