fbpx

Ohu ühendav jõud

Lauri Tabur

Direktor sisenes mõtlikul pilgul koosolekuruumi ja istus sõnagi lausumata oma ümara koosolekulaua taha. Avanud nahksete kaantega kalendermärkmiku, vaatas ta meie poole ning lausus talle omasel kõmiseval häälel: „Läheb vist koondamiseks“. Kõik jäid hetkega vaikseks. Direktor võttis märkmiku vahelt lehe terve hulga numbritega, uuris seda hetke ja asetas siis meie keskele lauale. „Vähemalt 20% peame kulusid kokku hoidma, et aasta lõpuni ellu jääda.“ Aasta lõpuni oli jäänud napp neli kuud.

2007. aasta lõpus alguse saanud majandussurutis oli meid iga päev harjutanud mõttega, et peame õige pea langetama ebamugavaid otsuseid. Suurema osa kuludest moodustasid tööjõukulud, nii et isegi ilma põhjalikke arvutusi tegemata oli meile sel augusti pärastlõunal selge, et peame minema inimeste tasude kallale. Tasude vähendamine lõi enamiku jaoks aga koondamissituatsiooni ehk meie ees seisis valem päris mitme muutujaga. Neist suurimad kahtlemata: kui paljud töötajatest nõuavad koondamist ning kas suudame pärast organisatsioonina ellu jääda.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt