fbpx

Isemõtlev Airobot kui ventilatsiooniseadmete Tesla

(Foto: Airobot OÜ)

Hoonete kvaliteetne sisekliima tagab inimeste rahuliku une, mõnusa enesetunde ja mängib seega olulist rolli hea tervise tagajana. Eesti inseneride loodud isemõtlev ventilatsiooniseade Airobot tuvastab ruumis viibivate inimeste hulga ja n-ö korraldab automaatselt ära sobiva õhuvahetuse. Ventilatsioonivaldkonna tipptoote arendustööst kirjutab Gerli Ramler.

Airobot OÜ alustas tegevust 2013. aasta jaanuaris, kui ettevõtte asutajatel tekkis veendumus CO2 ja muude õhunäitajate tugevast seosest ruumisisese õhu kvaliteediga ning sellekohase analüüsi puudulikkuses siseruumides. Nii tekkis idee arendada ventilatsiooniseade, mis annaks reaalse ülevaate siseruumi õhu kvaliteedist ja suudaks autonoomselt hoida siseruumide õhu parimat kvaliteeti.

„Seitse aastat tagasi olid küll soojustagastusega ventilatsiooniseadmed saadaval, kuid autonoomsus või õhu analüüs oli tavaseadmete puhul puudulik. Oli küll keerukaid automaatikalahendusi, kuid see tähendas, et seadmele tuli lisada kuni 10-kordne hind, millega luua elementaarne tarkus. Viimasega aga tekkis kohe lisaprobleeme seadme ja nutilahenduse ühilduvusega,“ räägib Airoboti tehnoloogiajuht Gert Valdek.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt