fbpx

Innovatsiooniprofessor: enneolematu kriis kui parim aeg positiivseteks muutusteks

Professor Kadri Ukrainski Tartu Ülikooli rektori uusaastavastuvõtul (Foto: Andres Tennus)

Kadri Ukrainskit iseloomustatakse kui positiivset, säravat ja entusiastlikku liidrit ning kui ta parasjagu teadust ei tee või riiki ei nõusta, kihutab maastikurattal Lõuna-Eestis Välgi metsade vahel. Tartu Ülikooli majandusteaduskonna juhi, teadus- ja innovatsioonipoliitika professoriga vestles Katre Tatrik.

Kriis on käes, majanduslangus meie õuel. Kas innovatsiooni sünniks on praegu parim aeg?

Olen sellega täiesti nõus. Väga paljud on täheldanud, et innovatsiooniks ei ole paremat aega, kui seda on üks korralik kriis. Selline olukord nõuab juba iseenesest innovatsiooni: kui on kriis, siis vajame muutusi, sest me ei saa enam vanade praktikatega toimetada.

Innovatsioon tähendab muutust: uued tooted ja teenused, mis erinevad tavapärastest, aga ka uued protsessid, uued süsteemid, uued poliitikad.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt