fbpx

Ootamatu kombinatsioon: Eesti elektriauto läheb Austraaliasse päikese jõul sõitvate masinate rallile!

Priit Salumaa
(Foto: Mooncascade)

Eestis ei ole päikest, autotööstust ega insenere. Kõik need kolm väidet on valed. Eestis on kõike seda ja miks mitte siis proovida osaleda maailma ühel suurimal autotööstuse väljakutsel – päikeseelektriautode rallil Austraalias. Tartu insenerid just seda praegu ette valmistavadki ja mis seisus projekt on, sellest rääkis Tartu tarkvarafirma Mooncascade’i eestvedaja Priit Salumaa. Küsimusi esitas Kaido Einama.

Kellel, kus ja miks üldse tekkis selline mõte, et ehitada Eestis päikeseelektri jõul liikuv auto?

Kertu Toompea ja Max ehk Maxandre Ogeret on kaks naksakat Tartu Ülikooli Arvutiteaduse Instituudi tudengit, kel tuli mõte, et tahaks nüüd elektriautot ehitada. Nad otsisid garaaži, kus seda teha ja sattusid rääkima Tartu Ülikooli materjaliteaduse ja robootika laboris Alvo Aablooga. Alvo viis mõtte uuele tasemele,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt