fbpx

Kliimarisk, mida ei saa enam eirata

Ettevõtluskeskkond on habras. See on selgemast selgem kas või COVID-19st põhjustatud majanduslanguse, äritegevuse piirangute ja tarneraskuste näitel. Sarnaselt võivad ettevõtlust mõjutada kliimamuutusega kaasnevad tegurid, kui me midagi ennetavat ette ei võta. Kirjutab Sustinere keskkonnanõustaja Sirli Pehme.

*

2019. aasta sügisel deklareeris 181 suurfirma (sh IBM, Amazon, JPMorgan, Apple, Ford jt) juhti ühiselt, et ettevõtluse eesmärk on lisaks omanike huvide tagamisele seista huvigruppide ootuste eest laiemalt. Üks viiest lubadusest käis looduskeskkonna kaitsmise ja jätkusuutlike lahenduste kohta.

2020. aasta alguse Davosi maailma majandusfoorumi globaalsete riskide raportis jõudsid esmakordselt ajaloos viie kõige tõenäolisema riski hulka üksnes keskkonna ja kliimaga seotud teemad. Selle kümnendi olulisimaks riskiks peeti suutmatust tegeleda kliimamuutustega.

Kliimamuutuste mõju tavalise Eesti ettevõtte jaoks

Globaalsed kliima- ja keskkonnaprobleemid mõjutavad otseselt ka meie ettevõtteid. Ressursse jääb vähemaks,toormehinnad tõusevad, volatiilsus ja kättesaadavus on kahtluse all,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt