fbpx

Uus juht. Tõhusa arenguvestluse tööriistad

Töökultuur varieerub ettevõtetes nagu virmaliste tuled. Nii ütleb OÜ UpWise Coaching koolitaja Jaanika Rannula kogemus. On juhte, kes vestlevad töötajatega igapäevaselt, et tulemuslikkust tõsta, ja juhte, kellele arenguvestluse mainimine on nagu punane rätik härjale. Siin kirjutab ta lähemalt arenguvestlustest mitme kandi pealt.

Töötajad ootavad, et nende tööd väärtustatakse ja neile antakse järjepidevalt tagasisidet; et neil oleks hea side juhiga ja väärtushoiakud klapiks. Koostöö vundamendiks peetakse aga tõhusat infoliikumist. Seepärast on sihipärased vestlused töötajaga juhi jaoks väärtuslik tööriist. Seda kinnitab ka Harvard Business Review’s 2018. aastal ilmunud artikkel „How CEOs Manage time” (M. E. Porter, N. Nohria), mis räägibki ajaplaneerimisest. Uuringus osalenud 300 juhti väitsid, et 61–65% nende ajast kulub näost näkku kohtumistele ja suhtlemisele.

Mida annab arenguvestlus?

  • Tänu sellele saab tundma õppida oma töötajat: teada saada, mis on tema tugevad küljed ja mis vajaks veel arendamist,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt