fbpx

Naistel on aeg hakata võtma suuremat vastutust

Miks on ärimaailmas endiselt ülekaalus meesjuhid ning mida teha, et naised tahaksid või julgeksid rohkem juhtivale kohale kandideerida või oma äri püsti panna? Seda käis neljalt ettevõtlikult naiselt uurimas Gerli Ramler.

Mullu tehti Eestis investeeringuid 71 iduettevõttesse kogusummas 258,3 miljonit eurot, nende seas kuus naisasutajate ettevõtetesse. Viimane arv võib tunduda küll väike, ent on tegelikult seni kõrgeim tulemus.

Kristiina Koort

Eesti Era- ja Riskikapitali assotsiatsiooni (EstVCA) tegevjuht ja kõlaritootja Esteloni kaasasutaja Kristiina Koort on tegutsenud väga meestekesksetes valdkondades. Riskikapitalifondide partneritest on üle maailma 91% just mehed ja ka audiomaailmas ei kohta kuigi tihti naisi äri tegemas. „Oleme endiselt stereotüüpides kinni ja see pole nii mitte ainult Eestis, vaid ka mujal. See, et mehed istuvad koosolekulaua taga ning naised on need, kes pakuvad kohvi, on paraku üsna tavaline pilt. Samas oli see väga positiivne üllatus,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt