fbpx

Estover Piimatööstus investeerib biogaasijaama

Estover OÜ tegevjuht Hannes Prits (Foto: Paavo Kangur)

Estover Piimatööstus julgeb areneda vaatamata tõsiasjale, et sellega kaasnevad ulatuslikud investeeringud. Lähituleviku põnevaim väljakutse on biogaasijaama rajamine, ettevõtte tegevjuhi Hannes Pritsu sõnul hakatakse praktiliselt tööle piimaenergial. Kirjutab Paavo Kangur.

Võrtsjärve idakaldal suurte põldude ja laante vahel asub Rannu juustutööstus, mida täna tuntakse Kaarlijärve meiereina, kus valmib ökoloogiliselt puhas Eesti juust. Alates aastast 2001 kuulub see Estover Piimatööstus OÜ-le. „Turuosa järgi oleme Eesti suurim juustutootja ja -müüja, igapäevase piimatöötlejana oleme Eesti neljas piimatööstus,“ pakub Estover OÜ tegevjuht Hannes Prits.

Tehase võimsus on täna 800 tonni piimatooteid kuus, millest juust moodustab 450 tonni. „Võtame iga päev vastu 170 tonni piima, millest saab toota 17 tonni juustu, lisaks veel suures koguses kodujuustu Piimameister Otto ja Ricotta-nimelist kohupiima.“

Estover alustas oma äri juustu maaletoojana ning kodumaise juustu pakkija ja edasimüüjana.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt