fbpx

Viie aastaga targa linna lipulaevaks

Doktor Ralf-Martin Soe (Foto: Heiki Laan, TTÜ)

Tallinna Tehnikaülikooli targa linna arendamise tippkeskus FinEst Twins hakkab katsetama lahendusi viies erinevas valdkonnas. Doktor Ralf-Martin Soe ambitsioon on teha sellest targa linna teadusarenduste võtmes rahvusvaheline lipulaev. Euroopa Liit (programmi Horisont 2020 kaudu) ja Eesti haridus- ja teadusministeerium toetavad tippkeskuse seitsmeaastast targa linna rakenduste arendamise projekti kokku 32 miljoni euroga. Kirjutab Ants Vill.

Mullu 16. detsembril sõlmisid Tallinna Tehnikaülikooli rektor akadeemik Jaak Aaviksoo, haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning majandus- ja kommunikatsiooniminister (MKM) Taavi Aas tippkeskuse avamise koostöölepingu. Teadlased on alustanud tehnikaülikooli linnakusse targa linna keskkonna loomisega, mis tähendab nii sisseseadet, uusi tehnoloogiaid kui erilahendusi. FinEst Twins hakkab koos partneritega uurima ja katsetama uusi lahendusi viies valdkonnas: energia, transport, ehitus-arhitektuur, andmed ja valitsemine.

Targa linna lahenduste ettevalmistamisele kulub käesolev aasta, esimesed rakendused peaks kasutusele võetama aga juba aastal 2021.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt