fbpx

Tarmo Soomere: minu juhtimisprobleemid on pigem suhtekorraldaja omad

Foto: Aigar Lusti

Mereteadlane ja matemaatik Tarmo Soomere järgib Eesti teaduse eestvedamisel pigem eestöölise kui juhi filosoofiat. Ühise eesmärgini jõutakse samas suunas liikudes ja selle eri külgi vaadeldes. Küsis Kadri Kütt.

Kas otsustasite juba matemaatikat õppima asudes, et jätkate teaduse valdkonnas?

Jah, mul oli siis juba üsna selge, et jätkan matemaatika ja tõenäoliselt teadusega. Ettekujutust, mis teadus on ja kuidas süsteem töötab, mul ei olnud ja seda ei sündinud ka ülikooli lõpuks. Puutusin kokku ainult akadeemilise keskkonnaga, aga see on kõik vaid väga väike osa maailmast.

Kas te olete teadlikult oma karjääri planeerinud?

Suur osa mu karjääri esimesest poolest langes segaduste ajastusse. Aspirantuuri ehk doktorantuuri lõpetasin 1984. aastal, kui meie „suur kodumaa“ vaikselt lagunema hakkas. 90. aastate alguses oli Eestis keeruline olukord, sest raha ei olnud mitte millegi,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt