fbpx

Tulevikulinna lahendused viivad elu edasi

Mart Suurkask on koos meeskonnaga loonud maailmas ainulaadse nutika ülekäiguraja tehnoloogia (Foto: tooja)

Milline saab olema tulevikulinn? Millised lahendused hakkavad seal olema ja kuidas need lihtsustavad linnaelanike elu? Tegelikult näeb tulevikulinna lahendusi juba täna ka Tallinnas ja Eesti ettevõtete näol.

Barcelonas toimunud mess Smart City Expo & World Congress* tõi kokku linnade, ettevõtete, uurimiskeskuste, ülikoolide, operaatorite, tootjate ja riiklike või valitsusväliste organisatsioonide juhid. Messil olid esindatud erinevad sektorid – energeetika, transport, linnaplaneerimine, IKT-lahendused ning innovaatilised teemad nagu tark ühiskond, tõhus valitsus, keskkond ja taaskasutus, innovatsioon, transport, energia ja jätkusuutlikkus. Targa linna messil osales ka 12 ettevõtet Eestist, kes kõik tegelevad tulevikulinna lahendustega. Siin on Teile nelja ettevõtte lood.

1. Nutikas parkla lõpetab tõukerataste anarhia

2013. aastal loodud nutikas rattaparkla Bikeep on teinud tootearenduses järgmise sammu, tutvustades Barcelonas oma nutikat tõukerataste parklat,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt