fbpx

Tööandjate ja talentide ootused talentismi ajastul

Kaire Laas on Fontese juhtivkonsultant ja partner

Talendi vaade

Kõigepealt, mis on talentism? See on kapitalismile järgnev uus ajastu, mille keskmesse on kapitali asemel väärtusena tõusnud loov inimene. Juba tänase tööturu lävepakul seistes on tajutav, kuidas selle uue mõistega tähistatud nähtused, väärtused ja ootused on esindatud ka Eesti usinate töötegijate maastikul. Ühtlasi kujundavad need inimesekesksed hoiakud tööturu tänast väljanägemist.

Loova inimese ajastul on võtmeks saanud inimkapitali kaasamise ja kasvatamise teema. Edu, konkurentsieelist ja heaolu loob eelkõige inimeste tahe rakendada oma loomupärast inimlikku potentsiaali – luua väärtust loovuse, innovatsiooni ning kommunikatsiooni kaudu. Tööturgu dikteerivad eelkõige talendid ning seetõttu vajavad tänased ja homsed organisatsioonid talente rohkem kui nemad organisatsioone. Talent on see, kes valib ja otsustab, millise organisatsiooniga koostöös ta oma annet edaspidi teostab ja seob.

Talente, kellega ma Fontese konsultandina kohtun,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt