fbpx

Tarmo Saaret: inimlik faktor on juhtimises kõige nõrgem lüli

Niguliste on üks Eesti Kunstimuuseumi filiaalidest, mille ekspositsioon on kõige olulisem ja suurem vanema sakraalkunsti kollektsioon Eestis. Muuseum-kontserdisaali on juba 19 aastat juhtinud Tarmo Saaret, kelle jaoks on väärtuslikku kunsti täis kultuuriasutuse juhi roll samaväärne kasumi nimel pingutava ettevõtja omaga. Tarmo Saaretiga rääkis Kadri Kütt.

Kui küsida, mis Tarmo Saaretit ikka selles ametis ja motiveerituna hoiab, on vastuseks, et koht ning inimesed. „Olen tohutult õnnelik, et mul on hobi ja töö ühendatud. Tulin muuseumisse esmalt magistriõpingute käigus teadurina tööle, sest mind huvitas vana kunst. Tol ajal olid muuseumis veel teadustöötajad, kes kunstiteoseid uurisid. Tegelikult olin otsustanud, et ei hakka Nigulistes tööle, aga läks vastupidi ja siia ma siiski jäin.”

Nüüd ütleb ta, et tema töö on tõeliselt inspireeriv ja tal on au Eesti kõige uhkema kunstikollektsiooni keskel töötada. Ajalooline koht koos seal toimetavate inimestega moodustab terviku,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt