fbpx

Töötasu = produktiivsus?

Kati Tikenberg on ettevõtte Aeternum Koolitus ja Konsultatsioonid partner, koolitaja ja konsultant

Kuidas mõjutab töötasu inimese produktiivsust? See on küsimus, mille üle on mõistlik arutleda järjest kasvava palgasurve olukorras. Olen huvi pärast teinud viimase kahe aasta jooksul kiiret statistikat oma juhtimiskoolitustel ja uurinud Eesti eri taseme juhtidelt, kas nende meelest on olemas üks kuldvõtmeke, mis motiveeriks iga töötajat. Kaks kolmandikku koolitustel osalenud juhtidest ütleb, et kuldvõtmeks on raha. Sageli tõendatakse seda arvamust veel umbes selliste näidetega, et „kõrvalkaupluses pakuti 20 eurot kõrgemat kuupalka ja töötaja otsustas sinna minna“. Selline mõtlemine viitab kahele kurvale asjaolule: 1) juhid ei ole teadlikud oma juhtimise (sh motiveerimise) instrumentidest, ning 2) ühiskonnaga oleme jõudnud sinna, kus paljud ei mõista enam, et raha on üksnes maksevahend, mitte väärtus omaette. 

Milleks mulle raha?

Soovitan alustada sellest, et mõelda korraks, milleks minu inimestele on raha vaja.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt