fbpx

Kauaks jätkub juhte

Mis iseloomustab praegust olukorda juhtide pingil? Sellest räägib üle 30 aasta tippjuhtide otsinguga tegelenud konsultatsioonifirma Ariko Reservi juht Igor Päss.

Eesti majandus ja tööjõuturg on uuenenud. Muutunud on laiem visioon organisatsiooni edukusest ja meeskonnast ning suhtuminegi. Lisaks sellele, et arvestatakse firma rahaliste eesmärkidega, toetatakse ka ühiskonda heategevuse ja energiasäästlikkuse kaudu.

Tippjuhtidelt eeldatakse praegu pigem oskust haakida pikaajalisele arenguvisioonile külge parim strateegia ja taktikalised sammud ning see kõik valitud meeskonnaga ellu viia. Kusjuures muutused-võimalused, mis sellel teel igapäevaselt tekivad nii visioonis, strateegias kui ka taktikas, tuleb ära kasutada. Juht peab valima olulised infokillud sellest digimetsast ja neile reageerima. Ta peab mõistma, kuidas kliimamuutus puudutab firmat ja partnereid. Kas ta saab midagi teha, et vähendada ülemaailmset jalajälge? Tundub, et veel eile selle peale nii palju mõtlema ei pidanud.

Tööjõuturgu mõjutab muidugi Eesti majanduse areng (mis sõltub omakorda välismajandusest) ehk ettevõtlusest tulenev n-ö tellimus.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt