fbpx

INSTRUTEC 2019: digitaliseerimine kui tee eduni

Instrutec 2019 messihall (Foto: Vladimir Levin / Eesti Näitused)

Maailm muutub, kusjuures muutused toimuvad väga kiiresti. Küsimusele, kuidas minna edasi, leiab vastuse enda jaoks prioriteedid paika pannes. Digitaliseerimisest, kui ühest võimalikust teest, rääkis INSTRUTEC 2019 raames toimunud seminaril tehnoloogia arenduskeskuse IMECC juht professor Jüri Riives. Märkmeid tegi Mari Kamps.

Ettevõtteid on erinevaid, ka eesmärgid on erinevad. „Kas digitaliseerimine on mõttekas, kas seda on vaja? Kõik sõltub sellest, millised on kellegi eesmärgid, tahtmised ja soovid.“

Maailmas räägitakse praegu kolmes kategoorias. Need on tootmise digitaliseerimine, mis tegelikult tähendab väärtusahela erinevatele protsessidele digilahenduste loomist. Seejärel digitaalne tootmine, mille parimaid näiteid leiab autotööstusest. „Tänapäeval töötab autotööstus 100-protsendiliselt digitaaltootmise raamistikus,“ kinnitas professor.

Ja lõpuks, kuhu me liigume? „Liigume targa tootmise suunas, mis baseerub digitaallahendustel. Kusjuures targad masinad õpetavad ise meile, mida tuleb teha,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt