fbpx

Happy Home seob fantaasia ristkihtpuiduga

CLT-majade ehitus on puhas, kiire ja tekitab vähe müra (Foto: tootja)

Viimsi Riigigümnaasiumi valmides mainiti korduvalt hoone ehitusmaterjaliks olevat omapärast ristkihtpuit-tehnoloogiat ehk CLT-paneele, mis on toodetud keskkonnasäästlikult, loovad mõnusa loodusliku ja allergiavaba sisekliima ning annavad sarnaselt betoonile väga laialt võimalusi hoone disainimisel. Sellest, millega on täpsemalt tegu, kirjutab kaasautor Gerli Ramler.

Üheks CLT (cross-laminated timber, ingl k) fänniks on Aasta Tehasemaja 2018 konkursil ristkihtpuidust ehitatud parima elamu tiitli võitnud Happy Home ehk HH Prefab OÜ. Pereettevõttena tegutsev Happy Home ongi orienteeritud ristkihtpuidust eramute ehitamisele, sest unikaalne tehnoloogia võimaldab ettevõtte omanike Liisa Reesalu ja Mihkel Nirgi sõnul ehitada keskkonnasäästlikult ja fantaasiarikkalt ning teistest tehasemajadest nii arhitektuuriliselt kui ka ehituslikult eristuvaid hooneid.

„Ristkihtpuidu puhul on tegemist unikaalse tehnoloogiaga: materjal on toodetud taastuvast loodusressursist, mis tänu oma spetsiaalsele valmistusviisile on sama tugev kui betoon.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt