fbpx

Balticconnector: ühendab naabrid, andes täiendava varustuskindluse

EG Ehituse projektidirektor Roland Vaikmäe ja projekteerimise projektijuht Triinu Tamm (Foto: Ann Vaida)

Eesti-Soome gaasiühendus Balticconnector esitab väljakutse nii inseneridele kui ehitajatele, sajandivahetusel liikuma hakanud idee saab teoks sel aastal. Kiilist Paldiskini kulgeva torujuhtme projekteerimisest ja ehitamisest räägivad EG Ehituse projektidirektor Roland Vaikmäe ja projekteerimise projektijuht Triinu Tamm. Vestluse pani kirja Mari Kamps.

Balticconnectori maapealse toru ehitamist veab konsortsium, mille moodustavad AS EG Ehitus, AS Scanweld ja Leedu ettevõte UAB Alvora. Gaasitorustiku peaprojekteerija on Leedu ettevõte UAB Ardynas, kel oli sarnaste tööde osas varasem töökogemus. Eriosade projekteerimisel kasutati Eesti projekteerijad. Projekteerimisega alustati mais-juunis 2018, esimesed toruliini keevitustööd toimusid sama aasta oktoobri alguses.

„Väga suures plaanis on eestlased ja leedukad üsna sarnased,” nendib Vaikmäe. “Eks mõningaid probleeme alguses oli, näiteks tööpiiridest arusaamise või platsitööde juhtimise osas, kuna maade tavad on erinevad ja lisaks teatav keelebarjäär.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt