fbpx

Strateegia koostamine VUCA maailmas. 6 nõuannet

Aasta hakkab lõppema ja äriplaan 2020 vajab paljudes firmades kokkuleppimist. Arukas oleks selle raames korraks mõelda, kuhu teel ollakse, sest meie muutuvas maailmas on vaja kogu aeg endalt küsida, et kas meie strateegia toimib ka homme. Kirjutab ajurünnakustuudio Loovusait asutaja Indrek Maripuu.

 

Heitlik, ebakindel, keeruline ja mitmetasandiline – just sellised märksõnad iseloomustavad meie VUCA (volatility, uncertainty, complexity, ambiguity) maailma. On selge, et see, mis toimib täna, ei pruugi sobida homme.

Meetodeid, kuidas strateegiat analüüsida, on palju – igal konsultandil ja bürool on oma skeemid, mudelid ja tõekspidamised. Hoolimata valikust ei pea strateegia kokkuleppimine olema pikk ja lohisev protsess, mis röövib rohkelt tööaega ja on tüütu. Otse vastupidi. Siin on kuus nõuannet, mis aitavad efektiivsemalt õige strateegiani jõuda.

Esmalt sõnastan mõned olukorrad, mis võivad sind kõnetada:

  • Sinu meeskonnas on palju eri arusaamu tulevase arengu kohta.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt