fbpx

EVEL Sloveenias: mida teha reoveesettega ja kust leida raha?

Sloveenias pööratakse palju tähelepanu puhastusseadmete ümbrusele (Foto: EVEL)

Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) õppereisil Sloveeniasse kerkis ühise teemana esile Euroopa Liidu fondide rahakasutus veetaristute arendusse. Samas otsivad mõlemad lahendust reoveesette käitluse probleemile ja püüavad leida vahendeid tulevikuinvesteeringuteks. Kuigi Sloveenia ja Eesti toimetavad mõlemad EL-i direktiivide õigusväljas, on rakendused siseriiklikus õiguses väga erinevad. Muljeid jagavad Pille Aarma, Andra Pärnamäe ja Vahur Tarkmees.

Sloveenia on riik, kus elab ligi kaks miljonit inimest ja mis on rikas hüdroenergia poolest, kuna mägijõgesid on palju. Tänu sellele on elektrienergia hind Eestiga võrreldes enam kui kolm korda madalam. Samas ei suuda 10 protsenti elanikkonnast oma energiaarvete eest maksta ning riik subsideerib seda aastas 300 miljoni euroga.

„Õppereisi eesmärk oli hankida kogemusi ja koguda teadmisi veekäitluse kohta,“ jutustab EVEL-i tegevjuht Pille Aarma. „Külastatavate objektide ja ettevõtete valikul on meil tavapäraselt abiks sihtriigi vee-ettevõtete organisatsioonid.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt