fbpx

Ajalooline tilgakujuline minikaravan sai uue kuue

(Foto: Kupler OÜ)

Eestlased on andekad meistrimehed, olgu siis tegemist pisema näputöö või suure majaga. Steve Eerma käe all valmivad aga pilkupüüdvad minikaravanid, kus vähesele ruumile on mahutatud kõik korralikuks matkaks vajalik – kööginurk kraanikausi ja pliidiga, piisava suurusega magamiskoht kahele, kapid, panipaigad ning koguni päikesepaneel elektritootmiseks. Kirjutab kaasautor Gerli Ramler.

Umbes aasta tagasi leidis eksklusiivsete ja eriotstarbeliste autode ümberehitusega tegelev Steve Eerma internetist minikaravanide pildid. Ehitusinseneri erialaga mehel tekkis idee proovida ise üks taoline valmis teha ja õnnestumise korral ehk hakatagi neid Eestis tootma. „Ma ei olnud seni ühtegi minikaravani näinud ja pähe tekkis kohe palju mõtteid, kuidas ja mida teha. Esimesele Kupleri prototüübile järgnes teine, teisele kolmas. Ütlen ausalt – esimene ja teine karavan erinesid üksteisest nagu öö ja päev,” muigab Steve.

Esimese prototüübi ehitas Steve veekindlast vineerist nagu seda kogu maailmas minikaravanide puhul enamasti tehakse.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt