fbpx

Tubli töötaja ja ka tulevase tipptegija kujundamine algab põhikoolis

  „Hei, ma täna ei tule tööle. Ja homme ka mitte. Head aega!“ loeb juht oma mobiiliekraanilt. „Mida lastega peale hakata, kui näidata on ainult kontoriruum?“ juurdleb ettevõtja, kelle juurde tuleb klassitäis lapsi tööeluga tutvuma. „Lumehelbekesed“ – kuulutab järjekordne pealkiri meedias. Kuidas tööandjana hariduses juba varakult kaasa lüüa nii, et hiljem ei oleks põhjust noori töötajaid kiruda, seda küsis ettevõtjatelt ja koolijuhilt Tartu ülikooli ettevõtlusõppe programmi „Edu ja Tegu“ kommunikatsioonijuht Liina Pissarev.

 Kagu-Eesti ettevõtja Kuldar Leis suhtleb ettevõtluskonsultandina koolidega keskmisest rohkem ja proovib ka teisi aktiivseid ettevõtjaid sellisele koostööle suunata. Iga aasta annab ta Põlva-, Võru- ja Valgamaa gümnaasiumides ettevõtlustunde, lisaks osaleb ta õpilasfirmade üritustel ja on mentor. Aastas paar korda peab Leis loengut Tartu ülikooli majandustudengitele ja lööb kaasa Startup Labi tegevuses. „Minusuguseid koolidega suhtlejaid on päris palju, aga samas võiks meid veelgi rohkem olla. Minul sai see alguse oma laste klassidega tegelemisest – positiivne tagasiside andis impulsi rohkem panustada õpilaste ettevõtlikkuse arendamisse,“ rääkis Leis.

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt