fbpx

Hea kuulaja kulub alati ära

Juhi toetajate-abistajate nimekiri on üsna pikk ja sõltub lahendust vajavast probleemist: mentor, konsultant, coach, superviisor jne. Samuti on kasutusel mitmesugused kombinatsioonid, näiteks on üha rohkem coach’ivaid mentoreid.

Siiski pole abistaja valikul tegemist täppisteadusega. Lisaks väljaõppinud mentorile või mõnele muule eksperdile võib suur abi olla ka kogenud kolleegist, olgu tema ametipositsioon kõrgem või madalam. Kõige olulisem on, et juhil (või spetsialistil) oleks keegi, kes teda kuulab. Üha rohkem kasutavad kuulajaid tippjuhid – ei öelda ju ilmaasjata, et tipus on tuuline, isegi väga. Mentori või mõne muu abimehe kasutamist võiks aga kaaluda igal ametipostil, kus on tegemist muudatuste juhtimisega.

Selles ajakirjas keskendume mentoritele – juttu tuleb nii mentorluse teoreetilisest poolest kui ka elulistest näidetest. Eesti mentorite kojal on uus juhatus, kes on prioriteetideks võtnud mentorluse alustamisega seotud probleemid, juhi arengu temaatika ning tema vastutuse oma inimeste arendajana. Juhatuse liikmed Kaidi Kuusmaa ja Maarika Liivamägi rõhutavad,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt