fbpx

Põhjala sai Läänemere piirkonna väikepruulikodade moodsaima labori

Õllesordi Must Kuld pudelid saavad sildid peale (Foto: Kalev Lilleorg)

Aasta alguses Noblessneri sadamalinnakus käsitööõlle pruulimist alustanud Põhjala rajas labori, mis oma valdkonnas on Baltimaade kaasaegseim. EAS-i toel valminud laboris on võimalik teha kõiki füüsikalisi, keemilisi ja mikrobioloogilisi analüüse, mida läheb vaja kvaliteedi tagamiseks.

Oma labori vajaduse tingis järsk kasv ja edu ekspordis. „Eksporditurgudel ei saa võtta riske, toode peab olema alati sama kvaliteediga. Selline järjepidevus on aga saavutatav vaid tehnoloogilise hüppega,” selgitab investeeringu tagamaid Põhjala üks asutajatest ning ettevõtte tegevjuht Enn Parel.

„Kuna ekspordime 70% oma toodangust ligi 40 välisturule, siis on mõistlikum investeerida kvaliteedi tagamisse nii seadmete kui töötajate näol, selmet riskida, et tuleb näiteks Hiinast partii tagasi kutsuda või see hävitada,” räägib Parel, kelle sõnul on algusaegadel ka seda ette tulnud. Näiteks oli varasemalt probleeme ülekarboniseeringuga, mille tagajärjel jooksid pudelid pärast avamist tühjaks ja kogu partii,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt