fbpx

Mis meie kehaga läbipõlemise ajal toimub?

Läbipõlemine sarnaneb sümptomite poolest esialgu mõne teise haigusseisundiga. Sellest, kuidas läbipõlemist kehas ära tunda ja kuidas sellest terveneda, rääkis Tuuli Elstrokile Toomas Põld, Qvalitase arstikeskuse peaarst.

 „Kõige iseloomulikum tunnus on väsimine,“ ütleb Põld. „Inimene enda meelest küll lõõgastub – teeb trenni, käib kontserdil-kinos-teatris, aga väsimusetunne jääb alles. Ta ei puhka tegelikult välja, sest alateadvuses on ta mõtted endiselt tööga seotud.“ Kui depressiooni korral lööb inimene kõigele käega, siis läbipõlemise puhul püüab ta ikkagi välja puhata ja lahendust leida. Põld selgitab: „Organismi jaoks pole vahet, mismoodi inimene pingutab – päeval tööl, õhtul trennis. Pingutus on pingutus.“ Kuigi liikumine on väga oluline ja teatud juhtudel aitab, ei pruugi see tema sõnul siiski kogu organismi kurnatuse korral parim lahendus olla.

Läbipõlenud inimest hakkab häirima teiste käitumine, kuigi probleem on temas endas.

 

Hiljem kaasnevad juba muud sümptomid: vererõhu tõus,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt