fbpx

Ühelt uks, teiselt leng ehk kuidas kaks Viljandi ettevõtet käsikäes Euroopat vallutavad


Eksportimine mõnda suurde ja arenenud riiki, nagu Suurbritannia, USA või Saksamaa, on ilmselt paljude juhtide unistus. Kuid sageli ei ole tootmismaht selleks piisavalt suur ja see nõuaks uusi investeeringuid, kulukaid turu-uuringuid jne. Kahe Viljandi ettevõtte, ASi NETT ja OÜ Valge VN esindajad avastasid aga, et kõike ei peagi tegema üksi – nad otsustasid nii investeeringud kui turuseire kahasse ette võtta!

See võib isegi paista anekdootlikuna, et kaks Viljandis samas valdkonnas tegutsevat tootmisettevõtet üksteise vastu varem mingit huvi polnud tundnud. Esmakordselt andsid juhid terekäe alles Tallinnas ekspordikoolituse raames. See oli 2018. aasta alguses, kui uksi tootva tehase AS NETT ja ukselengide valmistamisega tegeleva OÜ Valge VN esindajad Jaanus Vagel ja Priit Viira EASi läbiviidava „Missioon Saksamaa“ koolitusele saabusid ja tutvust tegid. Nad jäid fuajeesse juttu puhuma ja kuna Saksa konsultandid Wilfred Ludvigs ja Michael Sperber soovitasid kindlasti teha ühiseid ettevõttekülastusi,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt