fbpx

Kokkulepe iseendaga

Lauri Tabur

„See koht siin ei vasta juba ammu minu ootustele,“ lõi Kaarel käega ning jäi ainiti kaugusse vaatama. Ta oli juba ligi viis aastat ühes telekomiettevõttes tiimijuhina töötanud ning teda hinnati seal spetsialisti ning juhina kõrgelt. Kuid ta ise polnud rahul, sest „algsed kokkulepped ei pea“, nagu ta mulle kurtis.

Kunagi otse ülikoolipingist tiimijuhina alustanud noor ja vihane tegija oli seetõttu loetud aastatega muutunud kortsus kulmuga pettunud tegelaseks, kes vaatas maailma paraja koguse sarkasmiga. „Kui nad mulle nii hästi ei maksaks, oleksin juba ammu läinud,“ vastas ta esimese hooga, kui uurisin, mis teda motiveeriks.

Meie motivatsioon on selline huvitav nähtus, mis Newtonit parafraseerides ei teki ega kao, vaid muutub ühest olekust teise – ehk on seega alati meie sees olemas. Paraku tihti me ei rakenda seda, liigutades ennast just täpselt nii palju kui minimaalselt eluks vajalik, või leiame midagi,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt