fbpx

Õllenaut valis ungarlase

Ilmar Räni ja Urmas Roots Õllenaudist, Henri Laupmaa ja Jelena Žovnikova Fundwise’ist ning Global Wine House’i juht Arvo Kask Vana Villemi Pubi ees (Foto: Paavo Kangur)

Väikepruulikoda Õllenaut on rajamas Tallinna külje alla uut automatiseeritud tehast, kuhu paigaldatakse Ungari firma Zip Tech õlletootmise tehnoloogia. Võimalike valikute seas olid ka Hiina seadmed, kuid kas odavam on alati parem? Kirjutab Paavo Kangur.

Sajad garaažis õlut pruulivad noored mehed unistavad oma tootmisbutiigist. Need, kes on väiketootmise püsti pannud, tahavad kasvada ja areneda. Sel suvel laiendas aktsiakapitali Õllenaut OÜ, et teha arengus järgmine hüpe. Uus tehnoloogia valiti välja koos kogenud õllemeistri, Fermekon OÜ juhi Enn Kärblasega.

„Kui tahad minna suuremaks, pead olema valmis konkureerima ja siis saab kõige tähtsamaks efektiivsus. Pruulikodade tehnoloogia valik on suur ja piirajaks on raha. Parimad pakuvad kõik tervikprotsesse. Koondan pakkumised ja aitan valida optimaalseima tehnoloogia,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt