fbpx

Katkise kontori sündroom

Lauri Tabur

„Peadirektor läheb minema!“ hüüdis Kädi esimese asjana mulle rõõmsalt ärevana telefoni, kui varahommikuse kohvi kõrval tema kõnele vastasin. Viimastel kuudel haripunkti tõusnud pinged nende juhtkonnas, eelkõige aga erimeelsused tippjuhi ja juhtimistiimi vahel olid viinud selleni, et peadirektor otsustas teise ettevõttesse minna. Selleteemaline e-postitus oli Kädi ja teiste tema kolleegide postkasti jõudnud sama päeva hommikul ning personalijuhina tärkas nüüd temas lootus, et keerulised ajad saavad sellega läbi.

Selle juhi käitumismaneer oli küll vahel ootamatu, aga tal oli töötajate hulgas siiski kindel toetajaskond, kes nautis tema jõulist stiili ja kiireid otsuseid. Need inimesed olid valmis ka teiste tiimiliikmete ees seda kõike põhjendama, sest „osakonnajuhid ju ise ei suuda olulisi asju otsustada“. Suhete rägastik, mis ühel hetkel juhtkonna liikmete vaheliste pingetena väljenduma hakkas, oli seega päris keeruline ning head tööõhkkonda polnud seal juba mõnda aega olnud.

Peadirektor lahkus majast mai esimesel nädalal ilma erilise pidulikkuseta,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt