fbpx

Innovatsioon inspireerib

Ahti Heinla

Robotkulleriteenust pakkuva Starshipi asutaja Ahti Heinla on juhtinud seda ettevõtet juba viis aastat. Programmeerimisoskused on tal tagataskus juba lapsepõlvest, lisaks hindamatu kogemus Skype’i ja teiste iduettevõtete loomisest. Kuidas on see teekond kulgenud ja mis meid tehnoloogimaastikul ees ootab, küsis Kadri Kütt.

Kuidas te tehnoloogiavaldkonnani jõudsite?

Selleks ajaks kui ma ülikooli astusin, olin juba kaheksa aastat arvutitega tegelenud. Kõik algas kodust, kuna vanemad olid mõlemad programmeerijad. Ema õpetas mind koodi kirjutama, kui olin kümneaastane. Ta juhendas mind mõni õhtu ja edasi õppisin juba ise raamatute najal, küsides nõu, kui vaja. 1991. aastal tekkis mul mõte füüsikat õppida, sest IT õppimine ülikoolis tundus mulle siis ajaraiskamine. Füüsika pakkus mulle huvi – tahtsin teada, kuidas maailm toimib. Samas olid mu mõtted arvutite juures ja ma teenisin sel alal juba poole kohaga raha. Need asjad läksid konflikti ja kuna mul polnud nagunii plaanis füüsikuna tegutsema hakata,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt