fbpx

Millimeetrihaaval valmiv võidusõiduauto kui unistuste täitumine

Eesti inseneridest ja arendajatest koosnev tiim töötab juba kolmandat aastat auto kallal, mille aerodünaamilised näitajad on tipptasemel. Lapsepõlveunistusest alguse saanud projekti tulemus asub kiiremaid ringe tegema lähiaastatel, olles teedrajav kogemus kõigile autoehitusest huvitatutele. Kirjutab Kadri Kütt.

Võidusõiduauto ehitamise idee tekkis 3D-modelleerimisega tegeleva ettevõtte Amper Engineering juht Tõnis Vanaseljal juba aastaid tagasi. „Vormelit sõites tundsin, et Eesti sarjas sõitmine ei ole minu jaoks päris õige väljakutse. Nullist uue võidusõiduauto ehitamine tundus palju võimsama sihtmärgina. Hakkasin mulle varasemast sarnasest, aga poolelijäänud projektist tuttavate Ruben Lendi ja Tõnis Väliga ideid genereerima, mida teha võiksime.“

Varasemat projekti meenutades tõdeb Vanaselja, et selle tegijad olid liiga palju ette võtnud, mistõttu jäi see pooleli. Ta leiab, et Eestis ei tasu esimese projektina katsetada tehnoloogiaid, mida pole siin varem kasutatud. Alustada tuleks lihtsamast autost ja end siis üles töötada. Tõnise tiim üle oma varju astuda ei plaaninud,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt