fbpx

Eesti vee-eksperdid tutvusid Läti veesektoriga

Valmiera reoveepuhasti territoorium (Foto: Lauri Lagle)

Eesti Vee-ettevõtete Liidu (EVEL) hiljutine õppereis Lätti oli ajendatud soovist saada ülevaadet lõunanaabrite tegemistest, tutvuda veekäitluse praeguse olukorraga ning koguda teavet lätlaste tulevikuplaanide kohta. Muljeid jagab EVEL-i inseneeria nõunik Lauri Lagle.

Varasemast on teada, et lätlastele avanesid Euroopa Liidu toetusmeetmed samal perioodil kui Eestile. „Nii seadsime ülesandeks selgitada välja, millised olid sealsete vee-ettevõtete tehnilised eelistused suuremahuliste investeeringute perioodidel ja kuidas nad on täna lahendanud varade opereerimise. Samuti soovisime laiendada silmaringi nii riiklike regulatsioonide kui veemajanduse üldise ülesehituse osas.“

Peamine oli aga kasutada individuaalsete teadmiste kogumise kõrval ära grupieelist, mis võimaldas algatada nähtu üle kohest arutelu.

Elu Läti veemajandussektoris

Lätis tegelevad vee-ettevõtlusega valdavalt selleks ellu kutsutud äriühingud, mis kuuluvad ühele või mitmele kohalikule omavalitusele. Omandisuhted on seotud teeninduspiirkonnaga, näiteks sarnaselt Eestile osutab vee-ettevõte teenust piirkonnas,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellijana on Sul ligipääs kõikidele Directori ning Inseneeria veebiartiklitele ja arhiivile.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt