fbpx

Miks edutatakse ebakompetentseid?

Veigo Kell

Ilmselt oleme kõik mingil moel kokku puutunud ebapädeva juhtimisega ja võimalik, et selles ise ka osalised olnud. Aeg-ajalt jõuab meediasse näiteid, kuidas juhid pole oma rollist päris hästi aru saanud või polegi neil eeldusi juhirollis hakkama saada. Siin võib püstitada kaks küsimust: miks saavad kohati täiesti ebakompetentsed inimesed juhiks ja miks ei kipu kompetentsemad inimesed, eriti naised, karjääriredelil edenema. Just nendele kahele küsimusele püüab hiljuti ilmunud raamatus „Why Do So Many Incompetent Men Become Leaders? (And How to Fix It)“ vastata organisatsioonipsühholoog Tomas Chamorro-Premuzic.

Kui raamatu sisu lühidalt kokku võtta, on asi selles, et mitmed isikuomadused, mis aitavad inimestel juhiks saada, hakkavad neile selles ametis vastu töötama. Teisisõnu, me kaldume valima juhiks inimesi, kel on oskus meile küll muljet avaldada, kuid kelle reaalne juhtimisvõimekus igapäevastes olukordades kipub napiks jääma.

Kui keegi soovib juhikonkursil edukas olla, on enesekindluse demonstreerimine paratamatu,

Edasi lugemiseks:

Ajakirja Director tellija saab lugemise võimaluse kõikidele veebiartiklitele- ja arhiivile ning paberkandjal ajakirja koju eelisjärjekorras. Lisaks leiad Directori kaante vahelt ka ajakirja Inseneeria.

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt