fbpx

Äri kasvatamine on üha rohkem häkkerite leib ehk mida on meil kõigil õppida Donald Trumpilt?

Meelis Malk ja Anu-Mall Naarits. Turundusraadio

Ärikasvatajad ehk growth hackers ehk kasvuturundajad on maailmas üha kuumem spetsialiteet, mille valdajad suudavad lühikese ajaga läbi lühikeste spurtide testida viljakamaid kasvulavasid, kasvatada nii brändide mõju, poliitikute tuntust kui reaalset rahalist käivet. Kui Donald Trumpi peetakse maailma eduaimaks kasvuhäkkijaks 2017. aastal, siis Eestiski on sama elukutse esindajad juba töötuks jätnud paljusid vanakooli turundajaid ja reklaamiagentuure.

Kasvuturundusagnetuuri A-Neli juht ja asutaja Meelis Malk rääkis sellest, kuidas see kõik toimib, Turundusraadio saates.

Meelis Malki sõnul tegelevad ärikasvatajad mõõdetavate tulemustega, mida ei suuda enamasti pakkuda ei turundusjuhid ega reklaamiagentuurid. Häkkeritele tuleb omakorda appi startupmaailm ehk oskus aru saada, millised on kasvu suurimad piirangud ja neid ükshaaval eemaldada.

Mängleva kergusega võetakse appi Google Analytics ja hulk muid platvorme, mille abil igapäevaselt monitoorida ja mõjutada kindlaid võtmeindikaatoreid ja nende muutumist ajas.

Et juhid, kes vastutavad reaalsete tulemuste eest, armastavad neid inimesi, kes suudavad pakkuda praktilist ja mõõdetavat abi kasumi või kliendibaasi või mille iganes kasvuks, mitte aga neid, kelle suure töö ja kuluka panuse tulemused pole päris üheselt arusaadavad, ongi kasvuhäkkimisest saanud enimnõutud oskustesett üle maailma. Eestis, tõsi, on nad pigem tegutsemas märkamatult.

Meelis Malk on üks neist, kes on Eestis lühikese ajaga märkimisväärsete kasvudeni aidanud mitmeid ettevõtteid. Ta väidab, et kõige lihtsam on kasvada läbi hüpoteeside püstitamise ja nende kontrollimise väikese eelarve ja lühikese ajaperioodi tingimustes. Justkui sprintidena. Ja kui mingi hüpotees ei tööta, ei tähenda see läbikukkumist, vaid näitab vaid suunda kindlama edu poole.

Oluline selle juures on, et igal juhil oleks olemas oma sõber-indikaatorid ehk väga hästi mõistetavad arvandmed, mida mitu korda päevas 365 päeva aastas tähelepanelikult kontrollida.

Kuula Turundusraadio saadet Meelis Malkiga

Kommentaarid on suletud

Antud lehekülg kasutab küpsiseid, et parandada teie kasutuskogemust. Lehe sirvimise jätkamisel nõustud meie küpsiste kasutamise tingimustega. Sain aru Loe lähemalt